16 Kasım 2015 Pazartesi

Oh My Venus

Shin min ah ve so ji sub'ın dizisinin 16.11.2015 tarihinde yayınna başlıycağı haberini daha önce yayınlamıştım. İki muhteşem oyuncudan beklentilerim çok yüksek :) Dizinin 1. bölümü yarından itibaren çevrilmeye başlar aşağıdaki linkden takip edebilirsiniz. :)


14 Kasım 2015 Cumartesi

49 days Three of the tears - Jae Hee


49 days dan en sevdiğim sarkılardan biri...


sa rang han da go
ji kyo jul go ra go
non ne ge
yak sok e sot ja na
ne ga yog i in nun de
ni a pe in nun de
mo run che
su chi go ji na ga go

mong dun shim jang e
se gyo jin i ru mun
ga shi ga dwe o
ji ru nun de
hu to jin hyang gi ga
ba ra me shil lyo wa
mi chin du shi
na rul hun dul ja na

to na don mo su be
hu ru don nun mu ri
nol ma ni sarang he
son na bwa
a pun sang cho ha na
gam sa ju ji mo te
no rul to na
bo ne ye ha ji man

nam gyo jin mi ryo ni
hun ru nun nun mu ri
i rum jo cha
ji u jil mo te
sa rang han da go
sa rang han da go
sa rang han da go
mi chin dut ul go i so

sa rang he

sum swil su op so
no ye gi o ge so
ne ga ji wo jin dan
seng ga e
ga su mi ha nun mal
ne ge du lin da myon
cha ga un nal ta shi
kok a na jwo

du nu ne hu ru nun
chot pon je nun mu run
mom chun
shim jang ul
twi ge ha go
du bo re hu ru nun
du bon je nun mu re
jam dun gi ok tu ri
ke o na go

ga su me hu ru nun
se bon je nun mu re
i cho jin hyang gi
ba ram de o
sa rang han da go
sa rang han da go
sa rang han da go
ne ge marul hejwo

na ha na myon
dwen da go
gyo te i sul go ra go
non ne ge
yak sok het ja na

to na don mo su be
hu ru don nun mu ri
nol ma ni
sa rang he son na bwa
a pun sang cho ha na
gam sa ju ji mo te
no rul to na bo ne ya
ha ji man

nam gyo jin mi ryo ni
hu ru nun nun mu ri
i rum jo cha
ji u jil mo te
sa rang han da go
sa rang han da go
sa rang han da go
mi chin dut ul go i so

sa rang he

13 Kasım 2015 Cuma

Ramen Nasıl Yapılır

Ramen Nedir:Japon mutfağına özgü, çorba içinde servis edilen erişte yemeğidir. Japonya’da, geniş bir ramen kültürü vardır. Mutfağa girdiğiniz yöreye hatta pişiren aşçıya göre bile değişiklik gösterebilen, sınırsız sayıda ramen lezzeti mevcuttur. Ama kısaca, erişte ve çorbanın birleşimi olarak tanımlayabiliriz.

Et dilimleri, sebze parçaları hatta yumurta eklenen çorbanın içine katılan özel erişte ile pişirilen bu yemek, Japon mutfağının vazgeçilmez besinidir. Her evde farklı bir tarifle pişirildiği gibi, en lüks lokantalarda da servis edilir. Çin mutfağının kökeni erişte, çorba ile birleşerek Japonların geleneksel lezzeti rameni yaratmıştır. Çorbası, genellikle, et suyu, tavuk suyu veya deniz mamülleri’nin suyundan yapılır. İçine sebze dilimleri, kavrulmuş soğan veya mısır taneleri katılması oldukça yaygındır.
Eriştesi ise temel malzemelerden oluşur. Bu temel malzemeler buğday unu, tuz, su ve kansuidir. Kansui, sodyum karbonat veya fosforik asitten oluşan bir çeşit alkalin maden suyudur. Eriştelerin kansui kullanılarak yapılması, erişte tanelerinin daha sarımsı olmasını ve dayanıklılığını sağlar. Kansui yerine geçebilecek bir diğer malzeme ise yumurtadır. Ramen erişteleri, kısa, uzun, ince, kalın veya farklı şekillerde üretilir.
Ramen Nasıl Yapılır

Ramen Tarifi Malzemeleri:

*Ramen Eriştesi veya adı Çin Eriştesi olarak da geçebilir.
*İsteğinize göre çeşitli sebzeler (Havuç, pırasa, domates, yeşil soğan yada isterseniz kuru soğan da olabilir, *Maydonoz gibi olabileceğini düşündüğünüz istediğiniz sebzelerden ekleyebilirsiniz..
*Soya sosu.
*Kuşbaşı et veya Tavuk eti de olur.
*Yumurta İsteğe bağlı.

Erişte ve soya sosu:Soya sosu neyse de ramen eriştesini bulmak pek kolay olmayabiliyor, özellikle küçük marketlerde büyük ihtimalle yoktur. Ben İstanbul'da oturuyorum, Beylikdüzü Migros'ta hem ramen, hem soya sosu var. Ramen eriştesini makarna bölümünden bulabilirsiniz, soya sosunu ise sosların olduğu yerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Büyük migroslarda erişte vardır. Kesin demeyeyim de yani genellikle oluyor. Hemde iki yada üç farklı markanın ramen eriştesini gördüm ben. Biri Kore yapımı erişte, markayı okuyamadım Kore Alfabesi ile yazılmış, bir de Leader diye bi marka vardı. İkisinin arasında pek fark yok, sadece Kore'den gelen biraz daha dolgun gözüküyor o kadar. Ramen bulamadıysanız en kötü ihtimal spaghetti ile bile yapabilirsiniz. Ama soya sosu olmalı.

Tek kişilik tarifi anlatacağım size erişteyi paketten çıkardığınızda kalıp gibidir, birbirine geçmiş eriştelerdir. Bu kalıbın sığabileceği küçük bir tencere size yeterli olacaktır. Çok büyük olmasına gerek yok yani. İçine su koyun ama dikkat edin suyunu bol koymalısınız. Bu yemeği bir çorba gibi düşünün, altını açın, kaynamaya başladığında ramen eriştesini içine atın. Attıktan sonra erişte yumuşamaya başlayacak onun altını kısabilirsiniz ama kapatmayın. Etleri nasıl istiyorsanız öyle yapıp eriştenin bulunduğu tencereye atabilirsiniz. Et kullanmıyorsanız bulyon kullanın. Kesinlikle tadı çok güzel oluyor.Ondan sonra sebzeleri dilimlemeye başlayın. İlk önce havuç. Çünkü sert olduğu için onun ölmesi daha zor oluyor. Dilimleyip ayrı bir tavaya atın. Tavaya biraz yağ koyabilirsiniz ondan önce. Arkasından en sertten en yumuşağına göre sırayla sebzeleri dilimleyin ve tavaya atın. Dilimleme işi bittiğinde bütün sebzeleri topladığınız tavanın altını açın ve karıştırın. Sebzeler öldüğünde eriştenin bulunduğu tencerenin içine atın ve karışrıtın. Eğer yumurtalı yapacaksanız yumurtayı haşlayın ve ikiye bölüp üstüne tuz ve biraz soya sosu dökerek bir kenara koyun. Kekik, pul biber, tuz vs. eklemek istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Her şey bittiğinde tencereyi büyüüüüükçe bir kaseye dikkatlice dökün. Ardından yumurtaları üstüne koyun. Afiyet olsun.

Ramen Kore Usulü 3 kişilik Tarifi

Malzemeler:

*Bir paket spagettinin 1/4'ü ( Noddle bulamayanlar için)
*Tavuk Bulyon
*1 havucun yarısı (rendelenmiş)
*2 yeşil biber (julyen doğranmış)
*Rendelenmiş 1 domates
*Bir kaç sap yeşil soğan(doğranmış - ben kullanmadım)
*1 tatlı kaşığı salça
*Avuç için kadar tavuk göğüsü
*Baharat

Yapılışı;


Kaynamış suya bulyonu koyarak eritin . Tavuk suyu biraz ağır oluyor bu yüzden kullanırsanız kesinlikle suyla karıştırın ama bence bulyon kullanın. Tuz ekleyin . Daha sonra makarnayı ikiye bölerek suya atın . Makarna normal pişirdiğimiz makarnadan daha fazla pişirmeliyiz ,çok yumuşak olmalı .Eğer noddle (sade ramen eriştesi) varsa makarna yerine kullansanız daha iyi olur.Küp küp küçük doğranmış tavuğumuzu tere yağına koyarak pişirip baharat ve tuz ekleyin.Daha sonra havuç ,biberi ve soğanı ekleyin.isteğinize göre kırmızı biber ,pırasa gibi sebzeler ekleyebilirsiniz.Bunlarda pişince salçayı ekleyiniz.Bu sırada makarnamız pişmiş olacak , büyük ihtimal suyu da çok az kalacak.Birazcık kaynamış su ekleyip , hazırladığım tavuklu karışımı ekleyip 2 dakika pişirin.Afiyet olsun.Yapanlar yorumlarıyla renk kata bilir buraya.



Oh My Venus shin min ah and so ji sub

Oh My Venus Konusu ve Oyuncuları

Bu dizi haberi beni heyecanlandırdı diye bir giriş yapamıyorum çünkü son zamanlarda böyle büyük isimlerin bir araya geldiği tüm yapımlar bizi hayal kırıklığına uğrattı.

Büyük isimler derken So Ji Sub ve Shin Min Ah'dan bahsediyorum. İkili yeni bir dizi ile ekranlara dönüyor.
So ji Sub'ın son dizisi Master's Sun'un üzerinden 2 yıl, Shin Min Ah'ın son dizisi Arang'ın üzerinden ise 3 yıl geçti. 

Yeni dizilerinin ismi: Oh My Venüs



oh my venüs afiş

İkili daha önce bir kaç markanın reklam yüzü olup hayranları tarafından çok yakıştırılmıştı. Zaten böyle bir dizi haberi beklenmekteydi.

Oh My VenüsKonusu: Çocukluk arkadaşları olan çiftimiz uzun bir aradan sonra tekrar karşılaşırlar. Ve ikisi diyet yapmak üzerine birbirine meydan okur. (The time we were not in love dizisini hatırlatıyor.) Onların sağlık üzerine çıktıkları yolculuk ve aşk hikayesi üzerine bir dizi olacak.

Kim Young-Ho (So Ji Sub) bir Hollywood yıldızı eğitmenidir. Varlıklı bir aileden gelmiş olmasına rağmen çocukluk günlerinde çok ciddi bir travma geçirmiştir. Ama artık sabır ve inatla kendini toparlamıştır.


Kang Joo-Eun (Shin Min-A) 33 yaşında bir avukattır. Ailesine destek olabilmek için mücadele vermektedir. Ama artık kilolu ve cazibesini yitirmiş bir kadındır.




Türü romantik komedi. Bu çocukluktan tanışıp aşık olan çiftlerin hikayesi de bu senenin moda klişelerinden biri. Alıntıdır...

Bölüm sayısı: 16
Yayın Tarihi: 16 Kasım 2015 pazartesi-salı 
Final yapmadan takip edeceğim ilk dizi olacak...



31 Ekim 2015 Cumartesi

CNBLUE TURKEY

CNBLUE İstanbul'da yeri yerinden oynattı

Müzik dünyasındaki Uzak Doğu rüzgarı o kadar "sert" esiyor ki İstanbul gibi nice fırtınalar atlatmış bir kent bile bir süre "titreyip" kendine geldi. "Canım, biz de bu işlerden iyi anlarız" diye düşünen belli bir yaşın üzerindeki müzikseverlerin bile adını ilk kez duyduğu CNBLUE adlı müzik grubunun İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yol açtığı izdiham bunun kanıtı. 


CNBLUE İstanbul'da yeri yerinden oynattı
Birçok kişi "kimmiş bunlar" ya da "siz hiç duydunuz mu" diye birbirine sorup dururken, dört Güney Koreli gençten oluşan CNBLUE, çoktan kendine Türkiyeli gençlerden bir hayran kitlesi edinmiş bile. 
Hem de öyle bir hayran kitlesi ki sosyal medya üzerinden örgütlenip "CNBLUE geliyor, toplanın gidiyoruz" diye yola çıkan ve  Yeşilköy Havalimanı'nda eşine az rastlanır bir izdiham yaratan bir kitle.  Bu dört genç müzisyenin Türk hayranlarının oluşturduğu hayran kulübü, grubun Seul'deki konserine Türk bayrağı ile süslenmiş bir çelenk bile yollamış. Kurdukları internet sitesi aracılığıyla da grubu adım adım takip ediyorlar. Turneleri ve konserleriyle ilgili en güncel haberleri  paylaşıyorlar.
CNBLUE ya da açık adıyla Code Name Blue grubunun aslında çok da eskiye dayanmayan bir geçmişi var. Grup, 2009'da Koreli FCN adlı müzik şirketi tarafından kuruldu. Yapısı gereği müzik tarihine damga vuran Beatles'a benzetildi CNBLUE. 
İstanbul'da CNBLUE izdihamı
Grup adını üyelerinin lakaplarının baş harflerinden alıyor. Önce grupta kim kimdir bir bakalım:  Jung YongHwa grubun hem gitaristi hem vokalisti hem de lideri. Lee JongHyun gitarist ve vokalist, Kang MinHyuk baterist ve vokalist, Lee JungShin de bas gitarist ve vokalist.  Grubun adını nereden aldığına gelirsek: Burning Lee (Ateşli Lee)  JongHyun, Lovely (Sevimli) Khan Min Hyuk, Untouchable (Dokunulmaz) Lee JuhgShin ve Emotional (Duygusa) Jung YongHwa...
CNBLUE grubu üyelerinin en "yaşlısı", 1989 doğumlu Jung Yong Hwa. Diğerleri 1990 ve 91 doğumlu. Bu da genç kitlenin bu gruba neden bu kadar ilgi gösterdiğini anlatıyor büyük olasılıkla. 
Bu dört genç müzisyen 2009 yılının yaz aylarında Japonya'da canlı müzik kulüplerinde ve sokaklarda çalıp söyleyerek başladı yolculuklarına. İlk resmi çıkışını ise aynı yılın 19 Ağustos'unda No or Never adlı albümle yaptı. O sırada grup da küçük bir sarsıntı geçirdi. Eylül ayı sonlarına doğru grubun ilk bas gitaristi Kwon Kwang Jin gruptan ayrıldı ve aynı yıl içinde yerine Lee Jung Shin geldi. Kasım ayında ikinci albümleri Voice yayınlandı. Hem İngilizce hem Japonya şarkılar içeren albüm listelerde hızla yükseldi. 
İsterseniz biraz da grupla ilgili ansiklopedik bilgi verelim: FNC Müzik, 2010 yılının Ocak ayında CNBLUE Kore çıkışı teaser fotoğraflarını yayınladı. Bluetory albümü 14 Ocak 2010'da yayınlandı ve iki hafta boyunca Gaon Listesi'nin zirvesinde kaldı. "I'm a Loner" şarkısı çıkış parçası olarak tanıtıldı. Grup, ekranlardaki ilk canlı sahnesini 15 Ocak'ta KBS Music Bank programında gerçekleştirdi. 29 Ocak'ta ise Music Bank'te birinciliği kazanan grup, ilk müzik şovu başarısını elde etti ve 31 Ocak'ta da ilk Inkigayo mutizen ödülünü kazandı. I'm a Loner ile çıkış yapmasından yalnızca 15 gün sonra ilk başarısını elde eden CNBLUE halen Kore televizyon müzik listelerinde en kısa zamanda 1.sıraya ulaşma rekorunu elinde bulundurmaktadır. 10 Mart tarihinde ise Mnet kanalında "CNBluetory" isimli şov programını yayınladılar.

Grup Mart ayında Japonya'da yayınlayacakları ilk büyük albüm Thank U için hazırlıklara başladı. Albüm iki yeni şarkıyla birlikte 20 Mart 2010'da yayınlandı. Bu albümle CNBLUE Oricon listelerinde 90. sıraya yerleşerek o ana kadar Japonya'daki en büyük başarısını elde etmiş oldu.
RESMİ FAN KULÜBÜ BOICE 
Nisan ayında, "blue" ve "voice" kelimelerinin birleşimiyle oluşturulmuş "Boice", CNBLUE'nun resmi fan kulüp ismi ilan edildi. CNBLUE, Mayıs ayında Kore'ye geri dönerek 10 Mayıs'ta yeni single'ı "Love Light'ı yayınladı. Şarkı Kore ulusal listesinde 10. sıraya yerleşti ve gelecek başarılarının habercisi oldu. 19 Mayıs'ta ikinci albüm Bluelove yayınlandı. Ertesi gününde CNBLUE, M!Countdown'da geri dönüş performansını gerçekleştirdi. Bu albümün çıkış parçası "Love", ikinci sıraya yükselerek "I'm a Loner"ın başarısını yakalamış oldu. 
Kore'de elde ettikleri başarıdan sonra üyeler Japonya'ya geri döndüler. 23 Temmuz'da ilk single'ları "The Way"i yayınladılar. İlk kez Oricon Top 40 listesinde 26.sıraya çıkmayı başardılar. Bunu takiben 16 Eylül'de ise "I Don't Know Why" yayınlandı. Bu şarkı da Oricon günlük listesinde 8. sıraya yükseldi ve grup ilk kez bu başarıyla Top 10'a girmiş oldu. Haftalık tabloda ise 15. sıraya yükseldiler. Japon bağımsız listesinde CNBLUE 1. sıraya yükseldi. Grup single'ın tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Japonya'da küçük bir tur başlattı.
Bu sırada CNBLUE üyeleri Kang Min Hyuk ve Lee Jong Hyun, Kore filmi "Acoustic"te rol aldılar. 7 Ekim'de ise bu filmin soundtrack'i olan "High Fly" şarkısını yayınladılar.
CNBLUE kendi cografyasında elde ettiğ i.u başarıların ardından denizaşırı ülkelere de uzandı. Los Angeles Nokia Theatre'da, Amerika'da ilk kez sahne aldılar. Grup geçtiğimiz Eylül ayında ilk Avrupa konserini Londra'da verdi. 
Bugün resmi hayran kulübü olan Boice Türkiye üyelerinin büyük coşkuyla karşıladığı grup sonunda kendilerini dört gözle bekleyen Türk hayranlarıyla da kucaklaşacak. 
Dalkılıç ile aynı sahneyi paylaşan gurup üyeleri hatıra fotoğrafı da çektiler.
                       ALINTIDIR...

Girls Day Yura

YURA


Adı: Kim Ah Young
Doğum tarihi: 6 Kasım 1992 
Konum: Ana dansçı
Eğitim: Ulsan Art High School
Aile: -
Kan grubu: 0
Boyu: 168 cm
Kilosu: 49 kg
Hobileri: Resim çizmek, dans etmek, müzik dinlemek
Yetenek: Üstün dans yeteneği
Kişilik: Neşeli, canlı, pozitif
Sevdikleri: Bilgisayar oyunları
Sevmedikleri: Diyet (Kayıp ablamı buldum gençler!)
İdeal tipi: Nazik, mizah anlayışına sahip olan biri
Rol model: Lee Seung Gi
Alışkanlık: Ayağını sallıyor (Şu an Yura ile aynı kişi bile olabiliriz.)
Favori yemek: Et
Favori renk: Çilekli süt rengi
Favori müzik: Sakin melodili bir piyano eşliğinde şarkı
Favori sayı: 7
Favori film: Aksiyon/gerilim
Favori söz: "Bu da kısa zamanda geçecek."






Kanımca k-pop aleminin en güzel kızıdır. Amma ve lakin Koreler tarafından bu kardeşimizin değeri bilinmiyor. Bizim buralarda da pek seveni yok ne yazık ki. Ama benim özellikle Girls Day grubunda tanıdığım tek kişi. Yura yı ilk  We Got Married de tanıdım. Jong Hyun ile iyi bi ikili olmuşlardı.

Sesi acayip yumuşak.Çok tatlı şirin ve yenekli bi şarkıcı.  Şarkılardaki ortak kısımlara katılmakla beraber, ayrıca rap'i de Yura yapıyor. Diğer grupların rapperlarından tek farkı o yumuşacık sesi işte. (Bir de önüne geçilemez sevgi pıtırcıklığı.) Bazıları hiç yakıştırmasa da ben Yura'nın rap yapışını seviyorum. Kız yapmış, olmuş. (Ha sizinle burada iyi rap yapıyor mu yapmıyor mu tartışabiliriz ama beni kötü rap yaptığına ikna edemezsiniz ı-ııı.) 

Kısa saçlıyken çok tatlı, uzun saçlıyken "tanımlanamayan güzellik".






Rastgele şarkıların seslendirildiği bir program var. Yarışma sanırsam. Konuk olarak da Girl's Day katılmış.


16 Ekim 2015 Cuma

The Scholar Who Walks at Night/ The Night Scholar


Dizinin adı: The Scholar Who Walks at Night/ The Night Scholar
Korece adı: Bameul Geotneun Sunbi
Tür: Tarihi, fantastik, romantik
Bölüm sayısı: 20
Yayın kanalı: MBC
Yayın dönemi: 8 Temmuz- 10 Ağustos 2015
Yayın günü ve saati: Çarşamba ve Perşembe 22:00
Senaryo: Jang Hyun Jo, Joo Jo Hee(orijinal manga), Han Seung Hee(orijinal manga)
Yönetmen: Lee Sung Joon 



OYUNCULAR

     

Lee Joon Ki                               Lee Yoo Bi

Lee Soo Hyuk
Kim So Eun
Shim Chang Min

                                             KONUSU

Güç ve hırsın insanların gözünü canavar gibi bürüdüğü bir dönemde asil bir aile inanılmaz bir komplonun kurbanı olur. Ailenin kızı Yang Sun erkek kılığına girerek kitap satıcılığı yapmaya başlar. Yine günün geceye devrildiği bir günde Yang Sun yaşına göre oldukça entelektüel kişiliğe sahip bir adam ile rastlaşır. Lakin devir iyi bir devir değildir.Siyaseti yönlendiren asiller arasında çekişmeler yaşanmakta bu da halkı ister istemez rahatsız etmektedir. Gece vakti yaşanan bazı olaylar da halk arasında kulaktan kulağa dolaşan bir hikayenin doğmasına neden olur. Saray otoritesinin sarsılmaması için bu olaylara vahşi hayvanların sebebiyet verdiğini söyler ancak kötülüğün en büyüğü sarayın içine kadar girmiştir.  Alıntıdır...

                                               İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

15 Ekim 2015 Perşembe

Miss Granny Kore Filmi

~~... Yeniden 20 olmayı kim istemez!...~~









İsmi: Miss Granny (İngilizce ismi) / Suspicious Woman (Gerçek ismi)
Yazarlar: Shin Dong-Ik, Dong Hee-Sun, Hong Yoon-Jung, Hwang Dong-Hyuk
Yapımcılar: Han Hong-Suk, Lim Ji-Young, Jun Jae-Soon
Yönetmen: Hwang Dong-Hyuk 
Sinematograf: Kim Ji-Yong 
Ülke: Güney Kore
Süre:124 dakika
Tür: Komedi
Dil:Korece

Çeviri: nehirin; & GD 

OYUNCULAR

Shim Eun-Kyung - Oh Doo-Ri
Na Moon-Hee - Oh Mal-Soon
Park In-Hwan - Mr Park
Lee Jin-Wook - Seung-Woo (TV station PD - Doo-Ri)
Sung Dong-Il - Hyun-Chul (Mal-Soon'un oğlu)
Jin Young - Ji-Ha (Mal-Soon'un torunu) (B1A4)
Kim Seul-Gi - Ha-Na (Mal-Soon's torunu)
Kim Hyun-Suk - Na-Young (Mr Park'ın kızı)
Kim Soo-Hyun - Konuk oyuncu

KONUSU

74 yaşındaki Oh Mal-Soon (Na Ay-Hee) 20 yaşında ki güzel bir fiziksel görünüme kavuşur. Daha sonra adını Oh Doo-Ri (Shim Eun-Kyung) olarak değiştirir.
Alıntıdırr...

13 Ekim 2015 Salı

Kore Dizilerinden Uyarlanan Türk Dizileri


Kore Dizilerinden Uyarlandığı Bilmediğimiz 10 Türk Dizisi

Korelilerden alıp fütursuzca kendimize uyarladığımız diziciklerimiz... Belki hepimizin uyarlama olduğunu bildiğimiz şeyleri bir arada toplamak istedim. :)

10. Kiraz Mevsimi

Kiraz Mevsimi
Kiraz Mevsimi: Orjinal Kore versiyonu A Gentleman's Dignity olan dizinin konusu "Liseden beri çok yakın arkadaş olan ve şimdilerde 40'lı yaşlarında olan genç adamların hikayesi anlatılıyor. Yaşam zorluğuna aşk, iş, arkadaşlıkta eklenince bu durumla nasıl başa çıkacaklarını, arkadaşlıklarının bundan nasıl etkilendiğini dizide görüyoruz."

9. Adını Feriha Koydum: Emirin Yolu

Adını Feriha Koydum: Emirin Yolu
Emir'in Yolu: Orjinali The Man from Nowhere olan 2010 yapımlı Kore dizisinin konusu "Eski bir polis olan Tae-Shik, küçük bir kıza yardım etme kararı alarak herkesten ayrı yaşadığı hayatını geride bırakır. Küçük kız organ mafyasının eline düşürülmüş ve annesi de onlara hizmet eden birisidir. Mafya liderleriyle bir anlaşma yapar fakat diğer taraftaki çete liderlerinin istekleri farklıdır.. Her şeyi göze alarak kızın yaşamasını sağlamaya çalışacak olan Tae-shik, büyük bir mücadelenin içine girecektir…"

8. Beni Affet

Beni Affet
Beni Affet: Orjinali 2009 yapımı Güney Kore dizisiTemptation of on Angel olan dizinin konusu: Joo Ah-ran çocukken ailesinin ölümünü kendi gözleriyle izlemek zorunda kalmış küçük bir kızdır. Babasını ve annesini bir fabrika kazasında kaybetmiştir. Ailesinin ölümünün ardından sokakta kız kardeşi ile birlikte kalan Ah-ran, ailesinin ölümünden sorumlu tuttuğu kişiden intikam almaya o gün yemin eder. Yıllar geçer Ah-ran büyür ve düşmanının ailesine gelin olarak girer... Bundan sonraki amacı aileyi parçalamak ve tüm mallarını ellerinden almaktır...

7. Bir Aşk Hikayesi

Bir Aşk Hikayesi
Bir Aşk Hikayesi:  Orjinali I'm Sorry, I love You olan dizinin konusu:Dört ana karakterin birbirleriyle olan yaşantısından bahseden bir öykü. Annesini kaybeden bir adam, patronuna aşık olan bir kız, annesine bağlı olan bir star ve neler olduğunun farkında olmayan bir anne. Bu karakterlerin birbirleriyle olan ilişkisini anlatan bir dizi.

6. Kocamın Ailesi

Kocamın Ailesi
Kocamın Ailesi: Orjinal Kore versiyonu 2012 yapımlı My Husband Got a Family dizinin konusu: Bir dizi yönetmeni olan Cha Yoon Hee ile bir cerrah olan Bang Gwi Nam’ın evlenmelerinden sonra başlarına gelenlerin hikayesini anlatıyor. İşler Yoon Hee’nin mantıksız kayın validesi Uhm Chung Ae ile tanışmasıyla daha da karmaşıklaşır.

5. Aşk Ekmek Hayaller

Aşk Ekmek Hayaller
Aşk Ekmek ve Hayaller orjinali Bread Love and Dreams dizisinin konusu: Kim Tak Goo , Samhwa Şirketi'nin başkanı Goo In Jong'ın oğludur ve fırın sektöründe bir efsane olmak istemektedir. Babası yetenekli olduğu için onu varisi ilan eder fakat Goo In Jong ın ailesi gayrimeşru oğul olduğu için Kim Tak Goo yu kabul etmezler. Buna rağmen kararlılığı onu fırın sektöründe bir numara olmak için sıfırdan bir başlangıç yapmasını sağlar.

4. Günahkar

Günahkar
Günahkar orjinali Nice Guy: Sevdiği kadın tarafından ihanete uğrayan bir adamın, intikam için hafızasını kaybetmiş bir kadını kullanmasını konu alıyor...

3. Güneşi Beklerken

Güneşi Beklerken
Güneşi Beklerken orjinali Boys Over Flowers olan dizinin konusu: Geum Jan-di fakir bir aileden gelmektedir. Bir gün yaptığı bir kahramanlıktan dolayı Seul'un en iyi kolejinde burslu okumaya hak kazanır. Ancak okulun ilk günü zengin öğrenciler tarafından aşağılanır ve ezilir. En başta da Goo Jun-pyo...
Okulun sahibinin oğlu olan Goo Jun-pyo'dan herkes korkmakta ve ona saygı duymaktadır. Okulda ders gördüğü sınıfı kendisine özel, okul üniforması zorunluluğundan muaf ve ders saatleri konusunda serbesttir. Ailesi tarafından yeteri ilgi görmeyen Jun-pyo zamanla eziyet edip aşağıladığı Jan-di'ye aşık olur. Ancak Jan-di kendisinden nefret etmekle beraber Jun-pyo'nun en yakın arkadaşı Yoon ji-hoo'ya aşık olmuştur.
Geum Jan-di, hem bu okulu bitirip gelecek kurma hayalini gerçekleştirecek, hem okulda maruz kaldığı aşağılanmaya rağmen direnecek, ve hiç ummadığı bir aşk üçgeni içerisinde kaybolacaktır.

2. Osmanlı Tokadı

Osmanlı Tokadı
Osmanlı Tokadı orjinali Rooftop Prince olan dizinin konusu: Prens Lee Gak'ın zamanda yolculuk ederek (Joseon döneminden günümüz Seol'una yani yaklaşık 300 yıl sonraya) günümüze dönmesini ve Joseon dönemindeyken kaybetti aşkı Park Ha'yı aramasını anlatıyor. Acaba onu bulmakta başarılı olabilecek mi ?

1. BONUS

BONUS
ABNORMAL SUMMİT:
Evet bunu da böyle koca kalın harflerle yazacağım. Diğer şeyler hakkında kıyaslama ve yorum yapamadım çünkü türk dizisi izleyecek vaktim zamanım pek fazla olmuyor. Fakat bu programları izlediğim için kısaca bilgi verip açıklayabilirim.

Abnormal summit ya da Türkçesi ile anormal zirve teknik olarak bir talk-show programıdır. Kore'de yaşayan 11 yabancı erkek (sonradan 12 olacaktır) ülkelerini, kültürlerini, konuk olarak gelen Kore temsilcilerinin sorunlarından yola çıkarak anlatmakta ve dostça tartışmaktadırlar. İzlerken hem gülüp eğleniyorsunuz hem de diğer ülkelerin kültürlerini öğreniyorsunuz. İlk 22 bölümde Türk temsilci Enes Kaya'da vardır. Bazı noktalarda ülkemizi kötü temsil ettiği söylense de iyi bir temsilcidir ve girdiği ikili diyaloglarda insanı gülmekten yarar. İzlerken hangi kültürlerin birbirine benzediği, ülkelerde ne nasıl yaşanır, gelenekler nedir, bayramlar nedir, nereler gezilir, para birimi ekonomi nasıldır, aile ilişkileri, ergenlik ve gençlik sorunları gibi bi çok konu hakkında bilgi sahibi olur ve eğlendirir. G11 adını verdikleri anormal ve gizli zirvede bu tarz şeyleri tartışıp kore temsilcilerinin anormal olup olmadıklarını oylarlar. Demokratik yani =D 

Türk versiyonunun 3 bölümünü de izledim ama orjinali kadar eğitici gelmedi bana. Sunucular çok eksik kalmış. Amaç ülkeleri tartışmak gibi gözüküyor ama olay çok bireysel çok kişiler üzerinden yürüyor. Tamam Emrah yakışıklı, Rus yakışıklı, Abijim gerçeği ve ispanyolca küfür eden adam gerçeği var. Gegul var. Komik yani. Ama abnormal summit kadar hazır cevaplılık yok. Abnormal Summit'de ikili diyalog ve tartışmalar çok fazla, zıtlıklar çok fazla olduğu için bir çok şey öğreniliyor ama Elin Oğlu o tadı yakalayamamış benim gözümde. Elin Oğlunu açıp izleyen insanların Kore programlarına dizilerine ön yargısı olabilir ama abnormal summiti açıp bir defa izlemelerini öneririm. 



Alıntıdır..