31 Ekim 2015 Cumartesi

CNBLUE TURKEY

CNBLUE İstanbul'da yeri yerinden oynattı

Müzik dünyasındaki Uzak Doğu rüzgarı o kadar "sert" esiyor ki İstanbul gibi nice fırtınalar atlatmış bir kent bile bir süre "titreyip" kendine geldi. "Canım, biz de bu işlerden iyi anlarız" diye düşünen belli bir yaşın üzerindeki müzikseverlerin bile adını ilk kez duyduğu CNBLUE adlı müzik grubunun İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yol açtığı izdiham bunun kanıtı. 


CNBLUE İstanbul'da yeri yerinden oynattı
Birçok kişi "kimmiş bunlar" ya da "siz hiç duydunuz mu" diye birbirine sorup dururken, dört Güney Koreli gençten oluşan CNBLUE, çoktan kendine Türkiyeli gençlerden bir hayran kitlesi edinmiş bile. 
Hem de öyle bir hayran kitlesi ki sosyal medya üzerinden örgütlenip "CNBLUE geliyor, toplanın gidiyoruz" diye yola çıkan ve  Yeşilköy Havalimanı'nda eşine az rastlanır bir izdiham yaratan bir kitle.  Bu dört genç müzisyenin Türk hayranlarının oluşturduğu hayran kulübü, grubun Seul'deki konserine Türk bayrağı ile süslenmiş bir çelenk bile yollamış. Kurdukları internet sitesi aracılığıyla da grubu adım adım takip ediyorlar. Turneleri ve konserleriyle ilgili en güncel haberleri  paylaşıyorlar.
CNBLUE ya da açık adıyla Code Name Blue grubunun aslında çok da eskiye dayanmayan bir geçmişi var. Grup, 2009'da Koreli FCN adlı müzik şirketi tarafından kuruldu. Yapısı gereği müzik tarihine damga vuran Beatles'a benzetildi CNBLUE. 
İstanbul'da CNBLUE izdihamı
Grup adını üyelerinin lakaplarının baş harflerinden alıyor. Önce grupta kim kimdir bir bakalım:  Jung YongHwa grubun hem gitaristi hem vokalisti hem de lideri. Lee JongHyun gitarist ve vokalist, Kang MinHyuk baterist ve vokalist, Lee JungShin de bas gitarist ve vokalist.  Grubun adını nereden aldığına gelirsek: Burning Lee (Ateşli Lee)  JongHyun, Lovely (Sevimli) Khan Min Hyuk, Untouchable (Dokunulmaz) Lee JuhgShin ve Emotional (Duygusa) Jung YongHwa...
CNBLUE grubu üyelerinin en "yaşlısı", 1989 doğumlu Jung Yong Hwa. Diğerleri 1990 ve 91 doğumlu. Bu da genç kitlenin bu gruba neden bu kadar ilgi gösterdiğini anlatıyor büyük olasılıkla. 
Bu dört genç müzisyen 2009 yılının yaz aylarında Japonya'da canlı müzik kulüplerinde ve sokaklarda çalıp söyleyerek başladı yolculuklarına. İlk resmi çıkışını ise aynı yılın 19 Ağustos'unda No or Never adlı albümle yaptı. O sırada grup da küçük bir sarsıntı geçirdi. Eylül ayı sonlarına doğru grubun ilk bas gitaristi Kwon Kwang Jin gruptan ayrıldı ve aynı yıl içinde yerine Lee Jung Shin geldi. Kasım ayında ikinci albümleri Voice yayınlandı. Hem İngilizce hem Japonya şarkılar içeren albüm listelerde hızla yükseldi. 
İsterseniz biraz da grupla ilgili ansiklopedik bilgi verelim: FNC Müzik, 2010 yılının Ocak ayında CNBLUE Kore çıkışı teaser fotoğraflarını yayınladı. Bluetory albümü 14 Ocak 2010'da yayınlandı ve iki hafta boyunca Gaon Listesi'nin zirvesinde kaldı. "I'm a Loner" şarkısı çıkış parçası olarak tanıtıldı. Grup, ekranlardaki ilk canlı sahnesini 15 Ocak'ta KBS Music Bank programında gerçekleştirdi. 29 Ocak'ta ise Music Bank'te birinciliği kazanan grup, ilk müzik şovu başarısını elde etti ve 31 Ocak'ta da ilk Inkigayo mutizen ödülünü kazandı. I'm a Loner ile çıkış yapmasından yalnızca 15 gün sonra ilk başarısını elde eden CNBLUE halen Kore televizyon müzik listelerinde en kısa zamanda 1.sıraya ulaşma rekorunu elinde bulundurmaktadır. 10 Mart tarihinde ise Mnet kanalında "CNBluetory" isimli şov programını yayınladılar.

Grup Mart ayında Japonya'da yayınlayacakları ilk büyük albüm Thank U için hazırlıklara başladı. Albüm iki yeni şarkıyla birlikte 20 Mart 2010'da yayınlandı. Bu albümle CNBLUE Oricon listelerinde 90. sıraya yerleşerek o ana kadar Japonya'daki en büyük başarısını elde etmiş oldu.
RESMİ FAN KULÜBÜ BOICE 
Nisan ayında, "blue" ve "voice" kelimelerinin birleşimiyle oluşturulmuş "Boice", CNBLUE'nun resmi fan kulüp ismi ilan edildi. CNBLUE, Mayıs ayında Kore'ye geri dönerek 10 Mayıs'ta yeni single'ı "Love Light'ı yayınladı. Şarkı Kore ulusal listesinde 10. sıraya yerleşti ve gelecek başarılarının habercisi oldu. 19 Mayıs'ta ikinci albüm Bluelove yayınlandı. Ertesi gününde CNBLUE, M!Countdown'da geri dönüş performansını gerçekleştirdi. Bu albümün çıkış parçası "Love", ikinci sıraya yükselerek "I'm a Loner"ın başarısını yakalamış oldu. 
Kore'de elde ettikleri başarıdan sonra üyeler Japonya'ya geri döndüler. 23 Temmuz'da ilk single'ları "The Way"i yayınladılar. İlk kez Oricon Top 40 listesinde 26.sıraya çıkmayı başardılar. Bunu takiben 16 Eylül'de ise "I Don't Know Why" yayınlandı. Bu şarkı da Oricon günlük listesinde 8. sıraya yükseldi ve grup ilk kez bu başarıyla Top 10'a girmiş oldu. Haftalık tabloda ise 15. sıraya yükseldiler. Japon bağımsız listesinde CNBLUE 1. sıraya yükseldi. Grup single'ın tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Japonya'da küçük bir tur başlattı.
Bu sırada CNBLUE üyeleri Kang Min Hyuk ve Lee Jong Hyun, Kore filmi "Acoustic"te rol aldılar. 7 Ekim'de ise bu filmin soundtrack'i olan "High Fly" şarkısını yayınladılar.
CNBLUE kendi cografyasında elde ettiğ i.u başarıların ardından denizaşırı ülkelere de uzandı. Los Angeles Nokia Theatre'da, Amerika'da ilk kez sahne aldılar. Grup geçtiğimiz Eylül ayında ilk Avrupa konserini Londra'da verdi. 
Bugün resmi hayran kulübü olan Boice Türkiye üyelerinin büyük coşkuyla karşıladığı grup sonunda kendilerini dört gözle bekleyen Türk hayranlarıyla da kucaklaşacak. 
Dalkılıç ile aynı sahneyi paylaşan gurup üyeleri hatıra fotoğrafı da çektiler.
                       ALINTIDIR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder